Professional Focus [30.0]

Legend
MandatoryOptional
Courses not taught this academic yearPeriodic courses not taught this academic year
Periodic courses taught this academic yearTwo year courses

Click on the course code to see detailed informations (objectives, methods, evaluation...)
Year
12

Trois filières sont proposées pour ce programme. L'étudiant choisira le programme relatif à son choix de filière.
 

OptionalProgramme de la filière de base (relative aux options 1C, 2C, 3C, 4C et 13C) (30credits)
Mandatory BIRC2101

Analytical biochemistry and introduction to genetic engineering  (in French) Marc Boutry, François Chaumont, Pierre Morsomme (coord.)37.5h + 45h 7credits 1q x 
Mandatory BIRC2102

Organic analysis II  (in French) Sonia Collin, Joëlle Leclercq45h + 30h 7credits 2q x 
Mandatory BIRC2104

Analytical chemistry II  (in French) Christine Dupont, Yann Garcia (coord.)22.5h + 30h 5credits 1q x 
Mandatory BIRC2108

Biochemical and Microbial Engineering  (in French) Spyridon Agathos30h + 22.5h 5credits 2q x 
Mandatory BIRC2105A

Chimie physique II  (in French) Patricio Ruiz Barrientos15h + 15h 3credits 1q x 
Mandatory CHM1351B

Chimie physique et calculs physico-chimiques 1  (in French) Daniel Peeters30h 3credits 2q x 
 

OptionalProgramme de la filière AGI (relative à l'option en Analyse et Gestion de l'Information en ingénierie biologique) (30credits)
Mandatory BIRC2101

Analytical biochemistry and introduction to genetic engineering  (in French) Marc Boutry, François Chaumont, Pierre Morsomme (coord.)37.5h + 45h 7credits 1q x 
Mandatory BIRC2102

Organic analysis II  (in French) Sonia Collin, Joëlle Leclercq45h + 30h 7credits 2q x 
Mandatory BIRC2104

Analytical chemistry II  (in French) Christine Dupont, Yann Garcia (coord.)22.5h + 30h 5credits 1q x 
Mandatory BIRC2105

Physical chemistry II  (in French) Daniel Peeters, Patricio Ruiz Barrientos45h + 15h 6credits 1q x 
Mandatory BIRC2108

Biochemical and Microbial Engineering  (in French) Spyridon Agathos30h + 22.5h 5credits 2q x 
 

OptionalProgramme de la filière brasserie (relative à l'option Brasserie) (30credits)
Attention : cette filière n'est pas ouverte en 2009-2010
Mandatory BIRC2101

Analytical biochemistry and introduction to genetic engineering  (in French) Marc Boutry, François Chaumont, Pierre Morsomme (coord.)37.5h + 45h 7credits 1q x 
Mandatory BIRC2102

Organic analysis II  (in French) Sonia Collin, Joëlle Leclercq45h + 30h 7credits 2q x 
Mandatory BIRC2104

Analytical chemistry II  (in French) Christine Dupont, Yann Garcia (coord.)22.5h + 30h 5credits 1q x 

MandatoryCours suivis à l'Université de Lorraine pour 11 crédits en 2ème année du master. (11credits)
Mandatory BAAN2264

Technologie de l'embouteillage  (in French) N. 3credits   x
Mandatory BAAN2269

Technologies de la brasserie  (in French) N. 4credits   x
Mandatory BAAN2270

Technologie de la malterie  (in French) N. 4credits   x
 
| 25/02/2009 |